Kirjoitan, siis turhaudun

Gradu on edennyt viimeisen parin viikon aikana mukavasti, tosin ainahan sen kanssa on sellainen pieni stressi ja hiillostus päällä, sille ei voi mitään. Jotenkin harmittaa vaan, etten ole pitkään aikaan saanut harrastettua luovaa kirjoittamista, kirjoittanut mitään fiktiivistä. KaNoKiKuun yritin saada aikaiseksi novellin, mutta se jäi hieman keskeneräiseksi. Ja sekin oli sellainen realistis-minimalistinen ihmissuhdenovelli, jota varten ei hirveästi tarvinnut venyttää mielikuvituksensa rajoja.

Käyn aina silloin tällöin tutkimassa Teonsana-sivustolla, millaisia kirjoituskilpailuja on tarjolla. Kilpailujen genret ovat yleensä sellaisia, joista mulla ei ole mitään kokemusta, ja deadlinet liian lyhyen ajan päässä. Nova-kirjoituskilpailu olisi menossa, mutta senkin dedis on alle kuukauden päässä. Olen aina pitänyt fantasiasta ja scifistä, ja yrittänyt itsekin kirjoittaa sitä, mutta viime aikoina on tuntunut siltä, ettei mielikuvitus enää riitä luomaan mitään kovin uutta ja omaperäistä. Ovatko yliopisto-opiskelu ja gradu tappaneet viimeisetkin mielikuvitukseni rippeet, siis ne jotka ihmeen kaupalla selvisivät hengissä lukion ja ekojen yliopistovuosien läpi, vai onko makuni vain muuttunut realistisempaan suuntaan?

En ymmärrä, mistä muut ihmiset saavat hullut, luovat ja omaperäiset ideansa. Tai kyllähän mäkin niitä saan aina silloin tällöin, mutta valitettavasti suhtaudun niihin alusta lähtien niin kriittisesti, että ne tukahtuvat alkutekijöihinsä. Tuntuisi helpommalta jos joku vain antaisi mulle vaikka otsikon, teeman tai aiheen, ja mä voisin käyttää koko luovuuteni, jotta saisin sen tuntumaan lukijasta uskottavalta.

Mutta miksi muiden ideat tuntuvat musta aina paremmilta kuin omani? Ja mistä ylipäänsä tunnistaa toteuttamiskelpoisen ja mielenkiintoisen aiheen, kun sellainen osuu kohdalle?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s