Historiallisia komistuksia

Mulla oli suuret suunnitelmat saada tänään jotain aikaiseksi gradun eteen, mutta sen sijaan olen kuluttanut aikaa selaamalla My Daguerreotype Boyfriend-blogia, johon ihmiset voivat postata löytämiään kuvia komeista 1800- ja 1900-luvun alun miehistä. Samalla asialla on Bangable Dudes in History, johon postatut kuvat ovat kuitenkin enimmäkseen kuuluisuuksista, kun taas ensinmainitussa on kuvia myös tavallisista miehistä, jotka ovat syystä tai toisesta tulleet ikuistetuksi valokuvaan. Sopimatonta? Ehkäpä. Viihdyttävää? Kyllä!

Aloin miettiä, pidettiinkö kuvattuja miehinä komeina jo omana aikanaan, ja miten tuo edullinen ulkomuoto on vaikuttanut heidän elämäänsä. Muistan lukeneeni jostakin, etteivät kauneuskäsitykset todellisuudessa ole muuttuneet kovinkaan paljon vuosisatojen aikana. Ihmiset, jotka meidän mielestämme ovat kauniita tai komeita, olisivat todennäköisesti kääntäneet katseita jo 1700-luvulla. Vain muoti ja ehostustavat ovat muuttuneet. Plastiikkakirurgia on tietysti kehittynyt, mutta toisaalta ihmiset ovat aina käyttäneet mitä omituisimpia keinoja tavoitella kauneutta ja nuoruutta.

Mielenkiintoisia sivustoja joka tapauksessa. Ja liittyyhän niiden sisältö historiaan, joten täysin hukkaan niiden parissa vietetty aika ei ole mennyt. 😉

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s