Ei uuden vuoden lupauksia, vaan tavoitteita

Joulusta on nyt selvitty. Eilen kävin jo kaupungilla pyörähtämässä ja vain nautin siitä, että ihmisiä oli niin paljon liikkeellä. Joulupyhät käyvät minusta loppua kohti vähän tylsiksi. Silläkin on rajansa, kuinka kauan jaksaa istua kotona katsomassa koko perheen elokuvia ja syömässä jouluruokia.

Gradu ei ole kauheasti edennyt loman aikana. Olen tehnyt sitä vain kahtena tai kolmena päivänä muutaman tunnin ajan. En enää nykyisin keskity vain yhteen tiettyyn alalukuun, vaan tällä hetkellä kesken on kolme lukua, joita työstän vuorotellen, silloin kun työstän. Vaihtelu virkistää, myös gradun kanssa. En muuten tiedä, mikä flow-tila mulla oli muutama viikko sitten työni kanssa, mutta juuri nyt lähdeaineisto tuntuu ihan yhtä hankalalta kuin aina ennenkin. Ei pitäisi antaa gradutiedoston pölyyntyä liikaa, sillä pitkien taukojen jälkeen tuntuu aina kuin aloittaisi alusta. Täytyy kai vain uskoa erään tuttavan lausahdukseen: ”Gradustressiin auttaa vain gradun tekeminen.”

Ajatukset ovat jo alkaneet suuntautua ensi vuoteen. Kaikkeen, mitä haluaisin vuonna 2012 tehdä ja saavuttaa. Haluaisin muun muassa saada gradun valmiiksi syksyyn mennessä, ja samana syksynä hakea Kiinaan vaihtoon. Aion myös jatkaa kiinan ja Aasian tutkimuksen opiskelua, ja varsinkin kiinassa päästä edes jonkinlaiselle kommunikoinnin tasolle. Saada myös oman pääaineen aineopinnot ja syventävät suoritettua —> Valmistuminen häämöttää!

Kyllä tämä tästä, askel kerrallaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s