Laatikkoleikki

Sukututkijan loppuvuosi-blogin pitäjä viittasi Ye Olde-merkintääni, minkä seurauksena blogini kävijämäärät ja klikkaukset lisääntyivät ainakin hetkellisesti. (Tilastojen syynäys on ihanaa.) Tuntuu hyvältä, että on onnistunut herättämään ihmisissä ajatuksia, varsinkin kun olen pitkään miettinyt, kannattaako blogin pitäminen, ellei ole valmis paljastamaan kovin yksityisiä asioita itsestään tai esittelemään oman vaatekaappinsa sisältöä. (Jos ryhtyisin muotibloggaajaksi, tältä se näyttäisi: ”Tänään mulla on päällä tää sama villapaita ja farkut kuin eilenkin. Ja itseasiassa sitä edellisenä päivänä.”) Bloggaaminen on rohkeiden hommaa, mutta toivon kuitenkin, että myös mun kaltaisille arkajaloille löytyy tilaa, vaikka blogi ei koskaan saisikaan niin suurta suosiota kuin joku listojen kärjessä keikkuva lifestyle- tai muotiblogi.

Lokeroiminen on jännä juttu. Kun kirjoitin ensimmäistä julkista blogiani Blogspotin puolella, käsittelin siinä kirjoittamista ja välillä myös kirjallisuutta. Kärsin kuitenkin jatkuvasti ajatuksesta, etten tunne itseäni selvästi kirja- tai kirjoittajabloggaajaksi. Joskus teki mieli kirjoittaa opiskelusta, mutta mut pysäytti aina ajatus siitä, ettei ketään kuitenkaan kiinnostaisi lukea siitä kirjablogissa. Lopulta päätin perustaa opiskelu- ja gradujutuille oman blogin ja kuopata sen vanhan, koska se tuntui enemmänkin joltakin epäonnistuneelta kokeilulta. Oli aika siirtyä eteenpäin.

Toivon, että tämä blogi pysyy mulle paikkana, jossa voin kirjoittaa juuri niistä jutuista, jotka mua kulloinkin sattuvat kiinnostamaan, lokeroimatta ja rajaamatta mitään ulkopuolelle, ei edes näitä mun hölmöjä metabloggauksia. Tuntuu hyvältä, että blogi kasvaa ja kehittyy siinä missä minäkin.

Jooh, tällaista tänään. Tuskin on kauhean yllättävää, että kun pitäisi olla lukemassa huomisen tenttiin, tulenkin tänne pohtimaan syntyjä syviä. Ja sitten kun vaihteeksi olisi aikaa blogata, en päivitä johonkin kuukauteen. Näin se menee. 😉

Mainokset

Yksi kommentti artikkelissa “Laatikkoleikki

  1. Kiva tietää, että oli vaikutusta! Samaa tilastojen syynäystä harrastan itsekin, mutta en ole onnistunut saamaan Google analyticsista ulos linkkien käyttöä eli on aina mielenkiintoista kuulla, että niitä joku on oikeasti painanut. (Sunnuntaisen linkkikokoelmani on tietenkin nimenomaan tarkoitus innostaa ihmisiä lukemaan ao. tekstejä.)

    Blogin kirjoittamisesta ei minusta kannata ottaa minkään sortin stressiä, kunhan kirjoittaa sellaista, että sen myöhempi mahdollinen vastaantulo ei aiheuta ongelmia. Ja jollei kirjoittaminen ole hauskaa tai anna jotain muuta, niin sitten sen voi jättää väliin. Paitsi jos bloggaamisesta on jo muodostunut addiktio…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s