Alku

Perustin siis blogin. Vaikka sen nimi onkin tylsästi ”Gradun ainekset”, tulen kuitenkin käsittelemään täällä yleisemmin yliopistomaailmaan, kirjoittamiseen ja kirjallisuuteen liittyviä juttuja, sillä ne kiinnostavat minua eniten ja ovat kliseisesti ilmaistuna lähellä sydäntäni. 🙂

Olen parikymppinen opiskelijatyttö, joka monen humanistin ja yhteiskuntatieteilijän tavoin opiskelee alaa, joka ei valmista mihinkään konkreettiseen ammattiin. (Ja kyllä, ajatus valmistumisen jälkeisestä työttömyydestä tai huonosti palkattujen pätkätöiden sarjasta ahdistaa joskus yön pimeinä tunteina.) Opintopisteiden kannalta valmistuminen ei ole vielä käsillä, mutta siitä huolimatta alan jo ensi syksynä työstää gradua. Tarkkaa aihetta en ole vielä keksinyt, mutta toivon senkin selkenevän viimeistään graduseminaarin ensimmäisten tapaamisten myötä.

Mitä vielä voisin kertoa itsestäni? Rakastan lukemista ja kirjoittamista. Pidän uusien asioiden oppimisesta, radion kuuntelemisesta, keväästä, talvipakkasista, ratikalla matkustamisesta, fantasiakirjallisuudesta, sarjakuvista, blogeista ja elokuvista, jotka ovat niin huonoja, että ne ovat jo hyviä.

Miksi siis pidän julkista blogia? En oikeastaan tiedä sitä itsekään, sillä en todellakaan pidä ajatuksiani kovin ainutlaatuisina tai julkistamisen arvoisina. Blogin avulla voin saada kuitenkin hyvää kokemusta kirjoittamisesta, ja se voi motivoida minua saamaan gradun valmiiksi ensi lukuvuoden aikana. Minulla ei ole ollut tapana pitää oppimispäiväkirjoja, mutta ehkä tämä blogi voi toimia sellaisena.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s